Υ.Α.Π. - Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής

Greek Dutch English French Italian Russian Spanish

Καλώς ήλθατε,

Η Υπηρεσία έχει ως σκοπό την εφαρμογή της Κυβερνητικής Πολιτικής για την εισαγωγή, εφαρμογή και ανάπτυξη της πληροφορικής και των τεχνολογιών της στο Δημόσιο Τομέα.

Ψηφιακά Πιστοποιητικά

Η Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου είναι η κοινώς έμπιστη Αρχή που εκδίδει αναγνωρισμένα ψηφιακά πιστοποιητικά σε Πολίτες και νόμιμους εκπροσώπους των Δημοσίων Φορέων.

Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο

Το Συμβούλιο εξετάζει αιτήματα φορέων του Δημόσιου Τομέα για προμήθεια ή μίσθωση μηχανογραφικού εξοπλισμού ή ανάθεση έργου σύμφωνα με το άρθρο 37 ν.3979/2011

Οδηγία των υπηρεσιών

Η Οδηγία των υπηρεσιών θεσπίζει γενικό νομοθετικό πλαίσιο που ευνοεί την ελευθερία εγκατάστασης των παρόχων υπηρεσιών, καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών.

Τι είναι τα QR Codes

Στην εποχή της διαδραστικής τεχνολογίας, εφαρμόζουμε στο δικτυακό μας τόπο την τεχνολογία των QR Codes από το κινητό σας τηλέφωνο.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, που απαιτεί σύνδεση με το Internet, σας επιτρέπει με μία απλή κίνηση της κάμερας του κινητού σας (χωρίς να βγάλετε φωτογραφία), πάνω στο QR Code που υπάρχει τυπωμένο στο θέμα που διαβάσατε και σας ενδιαφέρει, να δείτε την εξέλιξή του με όλες τις νέες ειδήσεις που θα λαμβάνουν χώρα στις αμέσως επόμενες ώρες και μέρες καθώς και φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό σας τηλέφωνο.

Τα QR Codes είναι στην πραγματικότητα ότι και τα barcodes αλλά είναι αναγνωρίσιμα από κάθε συσκευή που ενσωματώνει κάμερα και σύνδεση με το Internet. Από την ανάλυση του QR Code προκύπτει κείμενο που μπορεί να φτάσει μέχρι 4.000 χαρακτήρες, συνοδευμένο από φωτογραφίες και video.

Φανταστείτε ότι διαβάζετε μία εφημερίδα και θέλετε να σερφάρετε στο δικτυακό τόπο που αναφέρει από το κινητό σας, πληκτρολογώντας την αναγραφόμενη διεύθυνση στον φυλλομετρητή σας.

Τώρα όμως αρκεί να φέρετε την κάμερα του κινητού σας πάνω στην "εικόνα" (qr code) χωρίς να χρειαστεί να τραβήξετε φωτογραφία.

Το κινητό σας μέσω ειδικού λογισμικού αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του QR Code και σας ρωτά αν θα θέλατε να μπείτε στο δικτυακό τόπο.

Τα QR Codes έρχονται για την ενημέρωση σας μέσα από το κινητό σας!


Τα βήματα χρήσης της τεχνολογίας QR code:

  • Μεταφορτώστε στο κινητό σας μια από τις δεκάδες εφαρμογές συμβατή με QR Code
  • Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης εντοπίστε το QR Code που σας ενδιαφέρει
  • Ανοίξτε την εφαρμογή σας και στρέψτε την κάμερα στο QR Code
  • Το κινητό σας θα το αναγνωρίσει αυτόματα και θα αιτηθεί για σύνδεση στο διαδίκτυο

Καλή πλοήγηση

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή άρθρα

Ενημερωθείτε μέσω

icon twitter icon facebook icon google icon rss

Σε σύνδεση

40 επισκέπτες και κανένα μέλος

QR Code